Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2015 20:17

  Φωνές υπέρ ρήξης στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι, μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

  Οι φωνές υπέρ ρήξης και αποχώρησης από την ευρωζώνη ήταν ηχηρές - καίτοι από τους συνήθεις υπόπτους- ενώ ο Α. Μητρόπουλος είπε πως: Η διαπραγμάτευση χάθηκε".

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες , ειπώθηκαν:

  Αλέκος Καλύβης: Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πει στο λαό ότι: "Επιλογή μας είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν είναι καταστροφή η αποχώρησή μας".

  Κώστας Λαπαβίτσας: "Εάν συνεχιστεί η πίεση από τους εταίρους, να δούμε τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ".

  Στάθης Λεουτσάκος: "Υπάρχουν διέξοδοι, στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι δικές μας προτάσεις δεν είναι στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση".

  Κώστας Ήσυχος: "Η διαπραγμάτευση δεν είναι στη λήξη της,αλλά δεν είναι και στο καλύτερό της σημείο. Μπορεί να βρεθεί και κάποια λύση. Ας συνεννοηθούν οι εταίροι τι θέλει ο καθένας και τι θέλουν όλοι μαζί".

  Αλέξης Μητρόπουλος: "Η διαπραγμάτευση χάθηκε, έχουμε κακά αποτελέσματα, διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο, έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και καθώς πήγαμε στην συμφωνία της 20/2. Ωστόσο πρέπει να επιμείνουμε στην αποφυγή της ρήξης και στην αναζήτηση συμφωνίας μέχρις εσχάτων, ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση."

  Πάνος Σκουρλέτης: "Το υπερόπλο μας είναι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ότι μετά ακολουθούν κι άλλοι. Αυτό όμως πρέπει να δοκιμαστεί και να δοκιμαστεί μέχρι τέλους. Βασική υπερασπιστική γραμμή είναι το χρέος".

  Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο Π. Λαφαζάνης, δήλωσε: "Δεν έχουμε συμφωνία, με αποκλειστική ευθύνη των πιστωτών και των θεσμών. Δεν κάνουν διαπραγμάτευση. Ζητούν γη και ύδωρ. Πλήρη υποταγή και λεηλασία".

  Η κυβέρνηση, συνέχισε ο ίδιος, "έχει κάνει σαφές ότι η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο και μπανανία και ότι δεν προτίθεται να προσυπογράψει την εξόντωση του λαού. Έχουμε πρόταση – πλαίσιο για συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας που θα δώσει διέξοδο στην κρίση και αναπτυξιακή προοπτική".

  Όπως ανέφερε, "μόνο μια τέτοια συμφωνία θα προσυπογράψει η κυβέρνηση. Αυτό είπε σαφώς και ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα".

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ