Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2015 17:58

  Δικαστική βόμβα κατά Τσακνή – Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει για την τύχη του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ, καθώς με αίτηση που κατέθεσε ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γιώργος Κόκκας ζητείται η αναστολή της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για το διορισμό του κ. Τσακνή στην θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και του κ. Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης. 

  Ο κ. Κόκκας υπέβαλε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής που θα συζητηθεί αύριο το πρωί στις 11 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
  Ο κ. Κόκκας, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μεταξύ των άλλων, ζητεί να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης του που έχει καταθέσει. 

  Να σημειωθεί ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το «μαύρο» στην Ε.Ρ.Τ., αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

  Ως προς την επιλογή των  συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της Ε.Ρ.Τ., ο κ. Κόκκας αναφέρει ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ