Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 17:08

  Την απόσυρση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά εκ νέου η ΓΣΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την απόσυρση του «απαράδεκτου» όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ. Όπως σημειώνεται, η Συνομοσπονδία είχε αποστείλει τον Μάρτιο επιστολή προς τον πρωθυπουργό εκφράζοντας το ίδιο αίτημα. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ «είναι επικίνδυνη» τόσο για τα συμφέροντα της χώρας όσο και των πολιτών της.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

  "Σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκθέτει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερους και μη αναστρέψιμους κινδύνους. Η απόφασή της για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επικίνδυνη, θέση την οποία η ΓΣΕΕ έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, τόσο για τα συμφέροντα της χώρας όσο και των πολιτών της.

  Η Συνομοσπονδία εγκαίρως από τον προηγούμενο Μάρτη έχει αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ. Στην επιστολή μάλιστα, είχε αιτιολογήσει τη θέση της περί επικινδυνότητας της συγκεκριμένης απόφασης αφού με το ξεπούλημα της ΔΕΗ το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος μετατρέπεται σε εμπόρευμα με ότι αυτό συνεπάγεται και οι εργαζόμενοι, η εικόνα των οποίων έχει με τακτικισμούς αμαυρωθεί μετατρέπονται σε έρμαια στα χέρια των «νέων επενδυτών».

  Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο, ενώ θα στηρίξει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ προκειμένου να ματαιωθούν τα επικίνδυνα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.».

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ