Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 03-Ιουν-2014 08:08

    Στέλνει το Δημόσιο στο Ευρ. Δικαστήριο, τον κάνουν διευθυντή

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Χάρη Φλουδόπουλου

    Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η υπόθεσή του είχε προκαλέσει αίσθηση: Όντας υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, ο Φ. Μανδάνας είχε κάνει επώνυμη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου για καταχρηστικές πρακτικές. Όπως είχε στη συνέχεια διευκρινίσει, η καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε γίνει μεμονωμένα από τον ίδιο, με την ιδιότητα του καταναλωτή και όχι με την ιδιότητα του Διευθυντή Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ομίλου ΔΕΗ. 

    Η κίνησή του ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε εσωτερικό ζήτημα στη ΔΕΗ, η οποία εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις καλής πίστης με τη βιομηχανία για το θέμα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.
    Κάπου εκεί πάντως παρενέβη η διοίκηση της ΔΕΗ και αφού ερεύνησε το θέμα αποφάσισε την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή συναλλαγών.

    Στη συνέχεια ο ίδιος, έκανε αίτημα να αποχωρήσει από τη ΔΕΗ  και να μετατεθεί στην ανεξάρτητη θυγατρική διαχείρισης του δικτύου διανομής ΔΕΔΔΗΕ, η οποία και έγινε αποδεκτή. 

    Στις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα λοιπόν, κρίθηκε αναγκαία από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ η αξιοποίηση του και η τοποθέτησή του ως επικεφαλής (αναπληρωτής διευθυντής) σε ένα από ταπιο νευραλγικάπόστα της εταιρείας, στην ΔιεύθυνσηΔικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία από την προηγούμενη διοίκηση, ο  κ. Ισίδωρος Βιτέλας είναι ένας εξειδικευμένος τεχνοκράτης, με πολυετή θητεία και εμπειρία στον τομέα των δικτύων και μεταξύ άλλων είχε στήσει το ανεξάρτητο δίκτυο διαχείρισης των νησιών.

    Πάντως το έργο της Διεύθυνσης Δικτύου το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι βαρύ. Κάτω από την εποπτεία της διεύθυνσης δικτύου θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα από τα πιο κρίσιμα και στρατηγικά project του ΔΕΔΔΗΕ, αυτό της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να εγκατασταθούν 160 χιλιάδες έξυπνοι μετρητές μέχρι το 2015, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντικατάσταση του 80% των παλαιών μετρητών από έξυπνα συστήματα μέτρησης μέχρι το 2020. 

    Ήδη από τις 26 Μαΐου τα τεύχη της διακήρυξης για το πιλοτικό έργοβρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση υπό τον τίτλο "Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εφαρμογής Έξυπνων Δικτύων".

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ