12:27 09/09
Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
Η εξέλιξη αυτή αφορά στα σκευάσματα Ozempic και Wegovy της Novo Nordisk, όπως και το Mounjaro της Eli Lilly.
Ατζέντα Οικονομικών και Επιχειρηματικών Γεγονότων της Τρίτης 31/10
- Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα η Τιτάν και η EFG Eurobank, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΧΑ. Παράλληλα, στις 18.00 θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις σχετικά με τα αποτελέσματα.
- Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση της Λαϊκής Κύπρου σχετικά με την τριπλή συγχώνευση με Marfin FG και Εγνατία Τράπεζα.
- Στις 13.15, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στη Κίνα.
Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη 13:00 μ.μ. Στη συνέντευξη θα παρίσταται εκ μέρους του ΟΟΣΑ, ο Sergio Arzeni, διευθυντής του Κέντρου για την Επιχειρηματικότητα, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την Τοπική Ανάπτυξη. Σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι η ενημέρωση σχετικά με την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΟΣΑ-ΟΣΑΕ με θέμα "Εξάλειψη των Εμποδίων Πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις Διεθνείς Αγορές".
Μακροοικονομικά μεγέθη
Ευρωζώνης:
- Ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Οκτώβριο στις 12.00
- Ανακοινώνεται η μεταβολή στην καταναλωτική, βιομηχανική, οικονομική, επιχειρηματική εμπιστοσύνη για τον μήνα Οκτώβριο στις 12.00.
- Ανακοινώνεται το ύψος της κεφαλαιοποίησης των χρηματιστηριακών αγορών για τον Σεπτέμβριο στις 12.00.
ΗΠΑ:
- Ανακοινώνεται ο δείκτης λιανικών πωλήσεων ICSC-UBS για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου στις 14.45.
- Ανακοινώνεται ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Redbook για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου στις 15.55.
- Ανακοινώνεται ο δείκτης PMI του Chicago στις 17.00..
- Ανακοινώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις 17.00.