Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 13-Αυγ-2013 16:23

    Σταδιακή επαναηλεκτροδότηση της Θήρας

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:27

    Χωρίς ρεύμα είναι από τις 12.00 το μεσημέρι η Σαντορίνη ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ. 

    Ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει πως  στις 20:00 μμ, με χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ξεκίνησε η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση του νησιού. 

    Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες για την άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, συγκεκριμένα: 

    Σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες. 

    Στις 18:00 απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών. 

    Επίσης θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5 MW.

    Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφερόταν ότι: Γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Θήρα και Θηρασία προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις στις 12:00 μ.μ. στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. στη Θήρα. 

    Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.

    "Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση.   

    Νωρίτερα σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ανέφερε: 

    "Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

    Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

    Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    · Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

    · Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών. 

    Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.

    Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ