23:11 11/09
Για κοινή παραγωγή drone και κυρώσεις στη Ρωσία μίλησαν Ζελένσκι και ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Κέλογκ
"Μιλήσαμε για διάφορους τομείς συνεργασίας".
Το επενδυτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, και ειδικότερα στα λιμάνια, εξετάστηκε σε συνάντηση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με αντιπροσωπεία του Κινέζικου Οργανισμού Διαχείρισης Κεφαλαίων Μεγάλων Επιχειρήσεων (SASAC), που είναι ο κύριος μέτοχος σε 168 μεγάλες κινεζικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η COSCO.
Ο Γ. Ανωμερίτης, τόνισε ότι η διετής εκκρεμότητα και αμφιβολίες για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έπαψε πλέον να υπάρχει με ομόφωνη απόφαση όλων των ευρωπαϊκών κρατών και επομένως μέσα σε νέο σταθερό πλέον επενδυτικό περιβάλλον μπορούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, με ευρωπαϊκές πλέον οριστικές εγγυήσεις, να το πράξουν.
Στο χώρο της λιμενικής βιομηχανίας υπάρχουν δυνατότητες επενδύσεων, ιδιαίτερα στις λιμενικές υποδομές και την κρουαζιέρα μέσω παραχωρήσεων για νέες επενδύσεις και πολυετών συμφωνιών για κοινές δράσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΠ.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για επιμέρους συναντήσεις με τις επιχειρήσεις της SASAC, πέραν της COSCO με την οποία ήδη υπάρχει Συμφωνία Παραχώρησης στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ