Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 18:45

  Πώς η νέα γενιά φωτοβολταϊκών της JinkoSolar, Tiger Pro, µειώνει κι άλλο το κόστος παραγωγής ενέργειας

  H νέα γενιά φωτοβολταϊκών της JinkoSolar μειώνει το κόστος παραγωγής ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νέα τεχνολογία Tiger Pro αυξάνει την κερδοφορία των φωτοβολταϊκών πάρκων 

  Η νέα σειρά πλαισίων της Jinko, Tiger Pro, συνδυάζει τις πιο καινοτόµες και εξελιγµένες τεχνολογίες, διαθέσιµες για µαζική παραγωγή, προκειµένου να αυξήσει την ισχύ των πλαισίων σε 580 Wp, µε αποδοτικότητα πάνω από 21,4%, βασισµένη στην τεχνολογία µονοκρυσταλλικών PERC κυψελών, διαθέσιµη για µονόπλευρη και δίπλευρη παραγωγή ενέργειας. Η τεχνολογία Tiling Ribbon (TR), µε αλληλοεπικαλυπτόµενες ταινίες οι οποίες εξαλείφουν τα κενά ανάµεσα στις κυψέλες, αυξάνει την αποδοτικότητα των πλαισίων, σε συνδυασµό µε τον σχεδιασµό των µισών κυψελών, ο οποίος ελαχιστοποιεί την αναντιστοιχία ρεύµατος ανάµεσα στις κυψέλες και την πιθανή απώλεια ισχύος. Επιπροσθέτως, η τεχνολογία 10-Busbar µειώνει τις απώλειες αντιστάσεων και αυξάνει την ισχύ και την αποδοτικότητα του πλαισίου, ειδικά σε συνθήκες χαµηλής ακτινοβολίας.     
  Η απόδοση παραγωγής των φωτοβολταϊκών έργων και η κερδοφορία τους αυξάνονται σηµαντικά, χάρη στο µειωµένο Σταθµισµένο Κόστος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (LCOE) και τον αυξηµένο Εσωτερικό Βαθµό Απόδοσης της Επένδυσης (IRR), που επιτυγχάνονται λόγω της υψηλής αποδοτικότητας και ισχύος του πλαισίου Tiger Pro. 

  Στην πραγµατικότητα, η βελτιωµένη απόδοση σε συνθήκες χαµηλής ακτινοβολίας της σειράς Tiger, χάρη στις τεχνολογίες TR, επιτρέπει 1,57% υψηλότερη παραγωγή ενέργειας, σε σύγκριση µε τα πλαίσια µε 5 διόδους (Busbar). Επιπλέον, η σειρά Tiger Pro ειδικότερα, χάρη στην υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση µε παρόµοια προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, επιτρέπει τη µείωση κατά:

  • 2% του κόστους κατασκευής του πάρκου (BOS), 
  • 1,4% του κόστους δέσµευσης γης, 
  • 1,3% του κόστους EPC, 
  • 9% του αριθµού των strings, 
  • 2% του κόστους βάσεων.
  Μειώνεται, συνεπώς, περαιτέρω το συνο
  λικό Σταθµισµένο Κόστος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (LCOE).

  Υπάρχει, επίσης, ένα ευρύ φάσµα συµβατών µετατροπέων και λύσεων στήριξης που επιτρέπουν στο πλαίσιο Tiger Pro να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του και, έτσι, είµαστε σε θέση µε αυτόν τον τρόπο να µειώσουµε το LCOE σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο, καθιστώντας τα φωτοβολταϊκά πάρκα πολύ πιο ανταγωνιστικά από ό,τι στο παρελθόν. Μειώθηκαν, επίσης, τα µεταφορικά κόστη των πλαισίων, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 5% έως 7% του συνολικού κόστους τους.

  Επιπλέον, το Tiger Pro Bifacial µε τη διάφανη µεµβράνη Clear Tedlar της Dupont, η οποία έχει εξαιρετική διαπερατότητα φωτός, αντι-UV και αντιγηραντική ικανότητα και καλύτερη απαγωγή θερµότητας των ηλιακών κυψελών από το πίσω µέρος της µονάδας, επιτυγχάνει 0,85%~1,85% υψηλότερη παραγωγή ενέργειας σε σύγκριση µε bifacial µε διπλό γυαλί, το οποίο µειώνει ακόµα περισσότερο το LCOE, αυξάνοντας, έτσι, την κερδοφορία του φωτοβολταϊκού έργου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ