Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιουλ-2017 13:26

  Ποιοι είναι οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος λόγω της ταχείας παγκοσμιοποίησης, της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της αστικοποίησης, της τεχνολογικής επανάστασης, καθώς και του έντονου ανταγωνισμού για πρώτες ύλες και φυσικούς πόρους, αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, υπό τις συνθήκες κρίσης τις οποίες βιώνουν επιχειρήσεις και κοινωνία, η ανάγκη για ανάπτυξη και καινοτομία στο νέο επιχειρηματικό τοπίο καθίσταται επιτακτική. 

  H συνήθης χρήση του όρου "ανάπτυξη" είναι όμως ελλιπής, καθότι συνήθως αναφέρεται σε οικονομικά μεγέθη, χωρίς να διασφαλίζει την ανάπτυξη που θα μας βγάλει από την κρίση καλύπτοντας τις σημερινές μας ανάγκες, μη υπονομεύοντας την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ανταποκριθούν στις δικές τους. Αυτό είναι το κριτήριο της βιωσιμότητας, όπως καταγράφηκε το 1987 στο Brundtland Report.

  Σήμερα η "Ατζέντα 2030" του ΟΗΕ, ακολουθούμενη από 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που υιοθετήθηκε από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποτελεί μια φιλόδοξη δέσμευση που μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

  Η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας προκειμένου η έξοδος από την κρίση να μην είναι αυτοσκοπός ανεξαρτήτως επιπτώσεων, αλλά εστιασμένη σε οικονομικά μεγέθη, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ευρύτερους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς περιορισμούς και προκλήσεις.

  Να σημειωθεί ότι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) υιοθετήθηκαν από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το CSR Hellas και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων