Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 00:09

  Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι από τη Γερμανία μετά τις εκλογές

  Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι από τη Γερμανία μετά τις εκλογές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Piotr Buras και Jana Puglierin

  Μια νέα έρευνα διεξήχθη από το European Council on Foreign Relations, η οποία δείχνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θεωρούν τη Γερμανία ως αξιόπιστη, φιλοευρωπαϊκή δύναμη.

  Η προσέγγιση της Angela Merkel για αναζήτησή συμβιβασμών μεταξύ ανταγωνιστικών συμφερόντων, είναι σε μεγάλο βαθμό η πηγή της θετικής εικόνας του Βερολίνου.

  Η πλειοψηφία -σε όλες τις χώρες- θα την υποστήριζε στο ενδεχόμενο εκλογών για πρόεδρο της Ευρώπης, εάν αντίπαλος της ήταν ο Emmanuel Macron.

  Η διακυβέρνηση της Merkel έχει μειώσει τον φόβο των γειτόνων για τη γερμανική κυριαρχία. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν ότι ένας Γερμανός επικεφαλής της Κομισιόν είναι κάτι κακό.

  Και σημαντικός αριθμός Ευρωπαίοι εμπιστεύονται το Βερολίνο να ηγηθεί της ΕΕ, ιδιαίτερα σε χρηματοπιστωτικά και οικονομικά ζητήματα και ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

  Παραδόξως, για να εκπληρωθούν οι προσδοκίες πολλών Ευρωπαίων, το Βερολίνο θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τις αρχές του μερκελ-ισμού, που δημιούργησαν αυτή την εμπιστοσύνη.

  Η Γερμανία θα χρειαστεί να το κάνει αυτό για να ηγηθεί με επιτυχία της ΕΕ στην αντιμετώπιση των δύο μεγαλύτερων απειλών που αντιμετωπίζει: την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου εντός της ΕΕ και την αποτυχία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στον κόσμο.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/beyond-merkelism-what-europeans-expect-of-post-election-germany/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ