Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 08:52

  Πώς εξελίχθηκε η αλληλεγγύη στην Ευρώπη την εποχή του κορονοϊού

  Πώς εξελίχθηκε η αλληλεγγύη στην Ευρώπη την εποχή του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πανδημία του κορονοϊού είχε σοβαρή επίδραση στην Ευρώπη. Ενώ δεν έχουν πληγεί εξίσου όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, κανένα δεν έχει μείνει αλώβητο οικονομικά και κοινωνικά.

  Από την αρχή, οι εθνικές παρορμήσεις οδήγησαν σε κλείσιμο των συνόρων και περιορισμό των εξαγωγών σε ιατρικές προμήθειες, οι οποίες άρθηκαν μόλις πρόσφατα, καθώς η κρίση συνέχισε να ξεδιπλώνεται.

  Παρόλα αυτά, ακόμη και στις πρώτες ημέρες της έκθεσης της Ευρώπης στον κορονοϊό, εμφανίστηκε πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

  Μεμονωμένες ενέργειες αλληλεγγύης άνοιξαν τον δρόμο για δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων προστατευτικών και άλλων ιατρικών προμηθειών στις χώρες που πλήττονται περισσότερο.

  Τα θεσμικά όργανα της Κομισιόν ανέλαβαν τελικά έναν κρίσιμο ρόλο στον συντονισμό της ανταπόκρισης της Ευρώπης στην κρίση. Και καθώς οι συζητήσεις στρέφονται προς την οικονομική ανάκαμψη μετά από μήνες lockdown και περιορισμών στο διασυνοριακό εμπόριο και στα ταξίδια, εμφανίζονται διάφορες προτάσεις για το πώς να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και να επιστρέψουν σε κάτι που πλησιάζει την κανονική ζωή.

  Το European Solidarity Tracker συλλέγει και εμφανίζει περιπτώσεις πανευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε όλη την κρίση του κορονοϊού. Θα επικαιροποιείται και θα επεκτείνεται συνεχώς όλο το καλοκαίρι του 2020.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/solidaritytracker

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ