Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 11:07

  Η εύθραυστη ηρεμία στη Γάζα: Αναζήτηση για σταθερότητα με διάρκεια

  Η εύθραυστη ηρεμία στη Γάζα: Αναζήτηση για σταθερότητα με διάρκεια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Hugh Lovatt

  Οι εντατικές προσπάθειες Ηνωμένων Εθνών και Αιγύπτου να διαμεσολαβήσουν μεταξύ του Ισραηλ και της Χαμάς, έχουν αποτρέψει την άμεση επιστροφή στη σύγκρουση της Γάζας. Αυτή είναι μια γρήγορη λύση που με δυσκολία αγοράζει χρόνο που είναι πολύ απαραίτητος, προκειμένου να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση.

  Τα προβλήματα της Γάζας είναι θεμελιωδώς πολιτικά, αποτελέσματα των περιορισμών που επιβλήθηκαν από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή, καθώς και από τις εσωτερικές παλαιστινιακές διαιρέσεις.

  Η ΕΕ θα πρέπει να ηγηθεί μιας συλλογικής δράσης για να ξεπεραστούν τα πολιτικά εμπόδια προς την βιώσιμη σταθερότητα, αναπτύσσοντας έναν πιο ρεαλιστικό πολιτικό χάρτη που μπορεί να καθοδηγήσει την τεχνική και οικονομική στήριξή της για τη Γάζα.

  Η ΕΕ πρέπει να προάγει τις ήπιες πολιτικές που μπορούν να στρέψουν το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή και τη Χαμάς, μακριά από το να βάλουν τις αντιπαλότητες μεταξύ τους πρώτα από όλα.

  Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να δει τη Γάζα ως εφαλτήριο για την παλαιστινιακή επανένωση και την οικοδόμηση κυριαρχίας.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/gazas_fragile_calm_the_search_for_lasting_stability

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων