Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 30-Οκτ-2025 22:57

    Apple: Στα $27,46 δισ. τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο - Ανεβάζει τον πήχη για το δ' τρίμηνο με οδηγό το iPhone 17

    Apple: Στα $27,46 δισ. τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο - Ανεβάζει τον πήχη για το δ' τρίμηνο με οδηγό το iPhone 17
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο χρήσης, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ έδωσε ισχυρή πρόβλεψη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τον CEO Τιμ Κουκ να μιλά για το "καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας".

    Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους $1,85/μτχ. έναντι εκτιμήσεων για κέρδη/μετοχή στα $1,77.

    Η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 27,46 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, έναντι 14,29 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Η κατασκευάστρια του iPhone παρουσίασε συνολικά έσοδα 102,47 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 102,24 δισ. δολ

    Όσον αφορά στους πιο κερδοφόρους τομείς, τα έσοδα από το iPhone ανήλθαν σε 49,03 δισ. δολ., κατώτερα ωστόσο των εκτιμήσεων για έσοδα 50,19 δισ. δολ.

    Τα έσοδα από τους υπολογιστές Mac ανήλθαν σε 8,73 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 8,59 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα από τα iPad σε 6,95 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 6,98 δισ. δολ.   

    Η Apple παρουσίασε έσοδα από άλλα προϊόντα στα 9,01 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 8,49 δισ. δολ..

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε στο CNBC ότι τα συνολικά έσοδα της εταιρείας θα εταιρείας σημειώσουν αύξηση κατά 10% έως 12% σε ετήσια βάση το δ' τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο.

    "Αναμένουμε ότι τα συνολικά έσοδα της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 10 έως 12% σε ετήσια βάση, αναμένουμε ότι τα έσοδα από το iPhone θα αυξηθούν κατά διψήφιο ποσοστό σε ετήσια βάση και αναμένουμε ότι αυτό θα κάνει το τρίμηνο του Δεκεμβρίου το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας", τόνισε. 

    Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Apple θα καταγράψει πωλήσεις στα 132,31 δισ.  δολ. το τελευταίο τρίμηνο του έτους και κέρδη 2,53 δολ. ανά μετοχή. Οι προβλέψεις της Apple ξεπερνούν αυτές τις προσδοκίες. Η αύξηση κατά 11% σε σχέση με τα έσοδα δ' τριμήνου του 2024 θα αντιστοιχούσε σε έσοδα 136,73 δισ. δολ.  

    Ο Κουκ δήλωσε ότι η Apple είναι σίγουρη για τις προβλέψεις της λόγω των πωλήσεων του νέου iPhone 17 της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και τα οποία, όπως είπε, "έσπασε τα ταμεία".  

    "Εξετάζουμε τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα, την ανταπόκριση των καταναλωτών στην πολύ ισχυρή γκάμα προϊόντων iPhone. Εξετάζουμε την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Βλέπουμε ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο".  

    Για το οικονομικό έτος 2025, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 416 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το 2024. Οι πωλήσεις το γ' τρίμηνο Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση. 

    Τα συνολικά έσοδα από το iPhone αυξήθηκαν κατά 6% σε 49,03 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα νεότερα τηλέφωνα της Apple κυκλοφόρησαν στην αγορά στις 19 Σεπτεμβρίου.

    Ο τομέας υπηρεσιών της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει online συνδρομές όπως το iCloud, το Apple Music, καθώς και το App Store, AppleCare κλπ., σημείωσε αύξηση 15% με πωλήσεις που άγγιξαν τα 24,97 δισ. δολάρια. Ο τομέας αυτός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος της Apple.

    "Ήταν μια σειρά επιτυχιών", δήλωσε ο Κουκ.  

    Η κατηγορία "Άλλα προϊόντα", η οποία περιλαμβάνει τα Apple Watch, AirPods και Vision Pro, σημείωσε ελαφρά μείωση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με πωλήσεις στα 9,04 δισ. δολ.

    Η επιχείρηση Mac της Apple παρουσίασε ισχυρή αύξηση 13% στις πωλήσεις, στα 8,72 δισ, δολάρια, με ώθηση από το MacBook Air.

    Ο Κουκ είπε τέλος ότι η Apple δεν άλλαξε τις τιμές της ως απάντηση στους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ. 

    "Διατηρήσαμε τις τιμές που θα είχαμε χωρίς δασμούς και απλώς απορροφάμε τους δασμούς στο μικτό περιθώριο κέρδους". Το μικτό περιθώριο κέρδους της Apple ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς στο 47,2% έναντι 46,4%. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ