Πέμπτη, 17-Ιουλ-2025 21:31
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Νετανιάχου μετά το ισραηλινό πλήγμα στην καθολική εκκλησία στη Γάζα - Τη λύπη του εκφράζει το Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.45
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά το ισραηλινό πλήγμα εναντίον της μοναδικής καθολικής εκκλησίας της Γάζας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση.
"Οι IDF καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τα πλήγματα σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων χώρων λατρείας, και εκφράζουν τη λύπη τους για πιθανόν ζημιές που προκαλούνται σε αυτούς", δλήωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.
Ο Ναός της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα έκανε λόγο σε ξεχωριστή ανακοίνωση για "αριθμό τραυματιών, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση".
Το Πατριαρχείο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο ιερέας της ενορίας πατήρ Γκαμπριέλε Ρομανέλι ήταν μεταξύ των τραυματιών και ότι η εκκλησία του είχε υποστεί ζημιές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι το Ισραήλ "λυπάται βαθύτατα" για το πλήγμα, κάνοντας λόγο για "τραγωδία" αναφερόμενος στους νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
"Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία. Συμμεριζόμαστε τον πόνο των οικογενειών και των πιστών", πρόσθεσε.