Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 13-Ιουν-2025 15:18

    Ταγιάνι για σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν: Μόνη λύση είναι αυτή της διπλωματίας

    71693326 12/22
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    "Η χώρα μας τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ευχόμαστε να ξαναρχίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι επαφές διαλόγου του Ισραήλ με το Ιράν. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η μόνη λύση είναι αυτή της διπλωματίας", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

    "Ευχόμαστε να ξεπεραστεί άμεσα η παρούσα φάση, διότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχετικά αντίποινα, είναι πάντα κάτι το πολύ επικίνδυνο και στην όλη περιοχή η κατάσταση κινδυνεύει να εκραγεί", πρόσθεσε ο Ταγιάνι, μιλώντας στον τηλεοπτικό όμιλο της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

    "Επικοινώνησα με τον Ισραηλινό υπουργό Εωτερικών και του ζήτησα να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν. Αναφέρθηκα στα αισθήματα φιλίας μας προς τον ισραηλινό λαό, αλλά επανέλαβα την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα. Ζητάμε από το Ισραήλ, το οποίο εκ των πραγμάτων κέρδισε τον πόλεμο με την Χαμάς, να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ