Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 14-Μαϊ-2025 13:09

    Βατικανό: "Η Αγία Έδρα είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει για να συναντηθούν οι εχθροί", δήλωσε ο νέος ποντίφικας

    Βατικανό: "Η Αγία Έδρα είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει για να συναντηθούν οι εχθροί", δήλωσε ο νέος ποντίφικας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο πάπας Λέων ΙΔ' τόνισε ότι "η Αγία Έδρα είναι πρόθυμη να μεσολαβήσει για να μπορέσουν να συναντηθούν οι εχθροί".

    "Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Στους υπεύθυνους λεω: ας συναντηθούμε", πρόσθεσε ο Αμερικανός ποντίφικας.

    "Είμαστε διατεθειμένοι να μεσολαβήσουμε ώστε οι εχθροί να συναντηθούν και να κοιταχτούν στα μάτια, για να ξαναδοθεί στους λαούς η ελπίδα και η αξιοπρέπεια που τους αξίζει, η αξιοπρέπεια της ειρήνης. Οι λαοί θέλουν την ειρηνη και εγώ, με το χέρι στην καρδιά, λέω στους υπεύθυνους των λαών: ας συναντηθούμε, ας ξεκινήσουμε διάλογο και διαπραγματεύσεις", τόνισε ο πάπας Λέων ΙΔ'.

    "Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα μπορούν και πρέπει να σιγήσουν, διότι δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά τα αυξάνουν", πρόσθεσε ο νέος Άγιος Πατέρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ