Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 31-Μαρ-2025 13:37

    Κρεμλίνο: Η Ρωσία συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία

    Κρεμλίνο: Η Ρωσία συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ βρίσκεται η Ρωσία, καθώς εργάζονται πάνω σε ιδέες για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι 'τσαντισμένος' με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε στο NBC News ότι ήταν πολύ θυμωμένος αφού ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα επέκρινε την αξιοπιστία της ηγεσίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο τηλεφωνική συνέντευξη νωρίς την Κυριακή.

    Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλει δευτερεύοντες δασμούς ύψους 25% έως 50% στους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, εάν αισθανθεί ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε ότι "ο Πούτιν παραμένει ανοιχτός σε επαφές με τον Τραμπ και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν χρειαστεί, αν και δεν έχει προγραμματιστεί καμία τηλεφωνική επικοινωνία για αυτή την εβδομάδα".

    Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι "η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συνεχίζουν να εργάζονται για την οικοδόμηση των διμερών σχέσεων".
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ