Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 17-Φεβ-2025 13:21

    Σκληρή γραμμή Ρωσίας: "Όσοι Ευρωπαίοι θέλουν συνέχιση του πολέμου δεν θα συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις" - Δεν παραχωρούμε κατακτημένα εδάφη

    26966871
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έχει θέση στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, διότι θέλει "να συνεχιστεί ο πόλεμος".

    "Αν (οι Ευρωπαίοι) καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (…) με την πρόθεση να συνεχίσουν τον πόλεμο, τότε γιατί να τους καλέσουμε;", διερωτήθηκε ο Λαβρόφ, μία ημέρα πριν τις ρωσοαμερικανικές συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία, στη διάρκεια των οποίων θα συζητηθεί κυρίως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να "αφήσουν πίσω τους τις μη κανονικές σχέσεις" μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

    "Ο Πούτιν και ο Τραμπ συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να αφήσουν πίσω τους τις εντελώς μη κανονικές σχέσεις. Οι πρόεδροι αποφάσισαν ότι ο διάλογος πρέπει να επαναληφθεί" μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.

    Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει η "σκέψη" η Μόσχα να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στην Ουκρανία στις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες.

    "Τι είδους εδαφικές παραχωρήσεις θέλετε; Να εγκαταλείψουμε τους ρωσόφωνους ή τις σπάνιες γαίες;", αναρωτήθηκε.

    Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ