Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 12-Φεβ-2025 10:42

    Villeroy de Galhau (ΕΚΤ): Άγονη η στρατηγική των δασμών

    Villeroy: Εάν ο υψηλός πληθωρισμός επιμείνει η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει γρηγορότερα τη νομισματική πολιτική της
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι δασμολογικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.

    "Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις", ανέφερε ο Villeroy, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Culture. "Ο προστατευτισμός είναι μια ελκυστική βραχυπρόθεσμη πολιτική, αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι άγονη στρατηγική", πρόσθεσε. 

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στο 25%, ενώ έχει προαναγγείλει ανταποδοτικούς δασμούς σε όλες τις χώρες χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

    Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ εκτίμησε παράλληλα ότι η γαλλική οικονομία μάλλον θα αποφύγει την ύφεση φέτος. Την Τρίτη, η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι περιμένει η γαλλική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 0,1% με 0,2% το α' τρίμηνο του 2025 από το προηγούμενο τρίμηνο. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ