Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 10-Φεβ-2025 12:53

    Ζελένσκι: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις εάν έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας από Ευρώπη και ΗΠΑ

    Ζελένσκι: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις εάν έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας από Ευρώπη και ΗΠΑ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε ήταν έτοιμος για συνομιλίες σε οποιαδήποτε μορφή, εάν έχει εγγυήσεις "ότι η Αμερική και η Ευρώπη δεν θα μας εγκαταλείψουν".

    Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για μια γρήγορη διευθέτηση στην Ουκρανία δεν πρέπει μόνο να σταματά τον πόλεμο, αλλά και να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει πλέον ρωσική επιθετικότητα, δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή.

    Είπε ότι η Ουκρανία επιθυμεί να μην επαναληφθεί η εμπειρία των ειρηνευτικών συμφωνιών και των συνομιλιών που απέτυχαν να παραγάγουν αποτελέσματα τα χρόνια πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022. Συμπλήρωσε ότι αυτό σήμαινε τη θέσπιση εγγυήσεων ασφαλείας.

    "Μια παγωμένη σύγκρουση θα οδηγεί σε περισσότερη επιθετικότητα ξανά και ξανά. Ποιος τότε θα κερδίσει βραβεία και θα μείνει στην ιστορία ως ο νικητής; Κανένας. Θα είναι μια απόλυτη ήττα για όλους, τόσο για εμάς, που είναι το πιο σημαντικό, όσο και για τον Τραμπ", δήλωσε ο Ζελένσκι στο βρετανικό ITV.

    "Αν ήμουν βέβαιος ότι η Αμερική και η Ευρώπη δεν θα μας εγκαταλείψουν και θα μας υποστηρίξουν και θα παράσχουν εγγυήσεις ασφάλειας, θα ήμουν έτοιμος για οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών", είπε.

    Τα σχόλια μεταδόθηκαν καθώς ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε επαφή με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι σημειωνόταν πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Αυτή θα σηματοδοτούσε την πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη συνομιλία μεταξύ Πούτιν και προέδρου των ΗΠΑ από τις αρχές του 2022. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Air Force One την Κυριακή εάν είχε τη συνομιλία του με τον Πούτιν από τότε που έγινε πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου ή πριν, ο Τραμπ είπε: "Είχα. Ας πούμε ότι το είχα… Και περιμένω να έχω πολλές ακόμη συζητήσεις. Πρέπει να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ