Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 10-Φεβ-2025 11:46

    Ρωσία: Ούτε επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ - Περιμένουμε λεπτομέρειες του σχεδίου Τραμπ για Γάζα

    Ρωσία: Ούτε επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ - Περιμένουμε λεπτομέρειες του σχεδίου Τραμπ για Γάζα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αγοράσει τη Λωρίδα της Γάζας, μια ιδέα που έχει προκαλέσει καταδίκη από πολλές χώρες.

    Ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι δεσμεύτηκε να αγοράσει και να κατέχει τη Γάζα, αλλά θα μπορούσε να επιτρέψει την ανοικοδόμηση τμημάτων της κατεστραμμένης από τον πόλεμο λωρίδας γης από άλλα κράτη στη Μέση Ανατολή.

    Ερωτηθείς εάν το σχέδιο του Τραμπ ήταν αποδεκτό για τη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στη Γάζα.

    "Αξίζει να περιμένουμε κάποιες λεπτομέρειες εδώ αν μιλάμε για ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης. Μιλάμε για σχεδόν 1,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί, και αυτό είναι πιθανώς το κύριο ζήτημα", είπε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη.

    "Αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους υποσχέθηκαν μια λύση δύο κρατών στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλά τέτοια ερωτήματα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες, οπότε πρέπει να κάνουμε υπομονή", είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ