Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 22-Ιαν-2025 18:11

    Τραμπ: Απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία

    29224185
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Απειλές σε βάρος της Ρωσίας και άλλων χωρών εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για φόρους, δασμούς και κυρώσεις, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

    "Χωρίς συμφωνία, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επιβάλω υψηλά επίπεδα φόρων, δασμών και κυρώσεων σε οτιδήποτε πωλείται από τη Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε διάφορες άλλες συμμετέχουσες χώρες", δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

    Ο Τραμπ δεν προσδιόρισε τις χώρες που θεωρεί ότι συμμετέχουν.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστούν και αυτές τελωνειακούς δασμούς, "το μόνο μέσο" που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν "σωστή μεταχείριση".

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση "είναι πολύ κακή για εμάς. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει αυτοκίνητά μας ή αγροτικά προϊόντα μας. Στην πραγματικότητα δεν παίρνουν τίποτα σπουδαίο", είπε ο Ρεπουμπλικάνος, προσθέτοντας πως κατά συνέπεια τα κράτη μέλη της μπορούν να αναμένουν την επιβολή "τελωνειακών δασμών".

    Ερωτηθείς σχετικά, ο Τραμπ είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του συζητά την επιβολή δασμών 10% στα κινεζικά προϊόντα επειδή από την Κίνα διακινείται "φαιντανύλη στο Μεξικό και στον Καναδά".

    Οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ "την 1η Φεβρουαρίου, αυτή είναι η ημερομηνία που εξετάζουμε", πρόσθεσε.

    Την ίδια ημέρα, με βάση όσα είπε την προηγουμένη ο Ρεπουμπλικάνος, θα επιβληθούν τελωνειακοί δασμοί 25% στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό και από τον Καναδά.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ