Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 09-Ιαν-2025 08:18

    Κίνα: Προστιθέμενη αξία ποσοστού 13,04% στο ΑΕΠ από τις βιομηχανίες εντατικής χρήσης πατεντών

    Nomura και Goldman κατεβάζουν περαιτέρω τον πήχη για το ΑΕΠ της Κίνας φέτος
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η προστιθέμενη αξία των βιομηχανιών που κάνουν εντατική χρήση πατεντών στην Κίνα καταγράφηκε στα 16,87 τρισεκατομμύρια γιουάν (2,22 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2023, συνεισφέροντας σε ποσοστό 13,04% στην παραγωγική διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ, με ετήσια αύξηση 0,44%, σύμφωνα τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (CNIPA).

    Το 2023, η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως, που είχε στην κατοχή της περισσότερα από 4 εκατομμύρια εγκεκριμένες πατέντες ευρεσιτεχνίας.

    Την περασμένη χρονιά, ο αριθμός αυτός, αυξήθηκε στα 4,756 εκατομμύρια, ενώ η θέση της Κίνας, αναφορικά με τον αριθμό ιδιοκτησίας διεθνών πατεντών, εμπορικών σημάτων και εφαρμογών σχεδιασμού, καταγράφηκε μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο.

    Η CNIPA επεσήμανε επίσης, ότι ο αριθμός των εγκεκριμένων πατεντών για εφευρέσεις στον τομέα των στρατηγικών αναδυόμενων βιομηχανιών καταγράφηκε στα 1,349 εκατομμύρια το 2024, με ετήσια αύξηση 15,7%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ