Παρασκευή, 13-Δεκ-2024 13:11
Συρία: Χιλιάδες Σύροι συρρέουν στο Τέμενος των Ομεϋαδών για τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής

Χιλιάδες Σύροι συρρέουν στο Τέμενος των Ομεϋαδών στη συριακή πρωτεύουσα για τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, λίγη ώρα αφού ο ηγέτης του συνασπισμού που κατέλαβε την εξουσία στη Δαμασκό Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζολάνι, κάλεσε τους Σύρους να κατέβουν στους δρόμους σήμερα για να γιορτάσουν "τη νίκη της επανάστασης" μετά την πτώση του Μπασάρ αλ -Ασαντ και του καθεστώτος του.
Ανδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν συρρεύσει κατά χιλιάδες στον περίβολο του Τεμένους των Ομεϋαδών σε μία πρωτοφανή για τη συριακή πρωτεύουσα συγκέντρωση. Πολλοί κρατούν τη σημαία με τα τρία αστέρια, σύμβολο της εξέγερσης για τη δημοκρατία του 2011 που πνίγηκε στο αίμα, και έχει υιοθετηθεί πλέον από τις νέες αρχές της Συρίας. Τα μεγάφωνα μεταδίδουν ύμνους για τη δόξα της νέας Συρίας.
"Θέλω να συγχαρώ τον συριακό λαό για τη νίκη της επανάστασης και τους καλώ να κατέβουν στους δρόμους για να εκφράσουν τη χαρά τους", είπε ο αλ-Τζολάνι που χρησιμοποιεί πλέον το πραγματικό του όνομα: Αχμεντ αλ-Σάρεχ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ