Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Νοε-2024 13:34

    Ερντογάν κατά Μπάιντεν για το πράσινο φως στην Ουκρανία για πλήγματα εντός Ρωσίας

    Ερντογάν κατά Μπάιντεν για το πράσινο φως στην Ουκρανία για πλήγματα εντός Ρωσίας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιτίθεται στην απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, λέγοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάφλεξη, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο έγγραφο που κοινοποιήθηκε από το γραφείο του την Τετάρτη.

    Η Ουκρανία χρησιμοποίησε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος την Τρίτη, μετά το πράσινο φως από την απερχόμενη κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Την ίδια ημέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας.

    "Η κίνηση του Μπάιντεν θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι στοχεύει σε αναπύρωση του πολέμου, στο να διασφαλίσει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, αλλά θα εξαπλωθεί", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τη Βραζιλία.

    "Αυτή η κίνηση όχι μόνο θα κλιμακώσει τη σύγκρουση, αλλά θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη αντίδραση από τη Ρωσία", είπε, καλώντας τόσο τη Μόσχα όσο και το Κίεβο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

    Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δηλώνει ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και έχει παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική υποστήριξη, ωστόσο αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, με την οποία διατηρεί σημαντικούς αμυντικούς, ενεργειακούς και τουριστικούς δεσμούς.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ