Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 07-Ιουν-2024 23:05

    Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρκισεν δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης - Συνελήφθη ο δράστης

    25005807
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 23:52

    Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

    Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρικσεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.

    Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau.

    "Η πρωθυπουργός Μέττε Φρεντέρικσεν δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Kultorvet στην Κοπεγχάγη από έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Η πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό", ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Η αστυνομία της Κοπεγχάγης και η εθνική υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών της Δανίας επιβεβαίωσαν το περιστατικό στο Reuters, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    "Φάνηκε λίγο στρεσαρισμένη", δήλωσε στο Reuters ο Σόρεν Κεργκάαρντ, ο οποίος εργάζεται ως barista στην πλατεία, αφού είδε τον πρωθυπουργό να απομακρύνεται από την ασφάλεια μετά την επίθεση.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Μάγκνους Χένικε δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X: "Η Μέττε είναι σαφώς σοκαρισμένη από την επίθεση. Μας συγκλόνισε όλους όσους είμαστε κοντά της".

    Η επίθεση έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν οι Δανοί προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε απόπειρα δολοφονίας.

    Μέτσολα: Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού Φρεντέρικσεν

    Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν νωρίτερα απόψε σε πλατεία της Κοπεγχάγης είναι "αποτρόπαια", αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι "η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική".

    Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον "αποτροπιασμό" του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι "καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση", η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ