Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 27-Μαρ-2024 11:51

    Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβραδύνει

    Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβραδύνει
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει ξανά στο στόχο του 2% έως τα μέσα του 2025 καθώς οι αυξήσεις στους μισθούς μετριάζονται κάτι που δίνει ώθηση στο επιχείρημα υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Πιέρο Τσιπολόνε. 

    "Η αύξηση των μισθών φαίνεται να βρίσκεται σε καλή πορεία για να μετριαστεί σταδιακά και σε μεσοπρόθεσμη βάση, προς επίπεδα που συνάδουν με τον στόχο μας για τον πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας, σύμφωνα με τις προβλέψεις", ανέφερε ο  Τσιπολόνε μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες όπως μεταδίδει το Reuters. 

    "Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη μας στην έγκαιρη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας, ενισχύεται επίσης η ανάγκη προσαρμογής των επιτοκίων πολιτικής μας", πρόσθεσε. 

    Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι η οικονομική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εμπιστοσύνη της ΕΚΤ στις προβλέψεις της, οι οποίες δείχνουν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού το 2024 και το 2025.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβολές των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο σε 2,3% το 2024 και σε 2,0% το 2025. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ