Συνεχης ενημερωση

Μια νέα υπόθεση για τη σχέση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία με τα ΜΜΕ έρχεται στο φως. Στο στόχαστρο της AfD ρεπόρτερ της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.
Μια νέα ψηφίδα που σχετίζεται με αυταρχικές πρακτικές φίμωσης τoυ Tύπου και καταστρατήγησης της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από τη Βαυαρία και ειδικότερα από το δίκτυο της ιστορικής Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR),
Σύμφωνα με τον βαυαρικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό η επικεφαλής της Κ.Ο. της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στο τοπικό κοινοβούλιο Κάτριν Έμπνερ-Στάινερ επέβαλε αποκλεισμό σε δημοσιογράφο του βαυαρικού δικτύου που καλύπτει θέματα κρατιδιακής πολιτικής, μετά από προσβλητική συμπεριφορά του προς την ίδια, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι συνιστούσε προσβολή.
Κατόπιν απόφασης της Κ.Ο. του ακροδεξιού κόμματος, ο συγκεκριμένος αποκλείστηκε στη συνέχεια όχι μόνο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση του κόμματος που ήταν ανοιχτή σε δημοσιογράφους αλλά συνολικά από κάθε εκδήλωση του κόμματος σε όλη τη Βαυαρία, προσάπτοντάς του "έλλειψη αντικειμενικότητας".
"Πρόκειται μια προσπάθεια σοβαρής παρεμπόδισης της δημοσιογραφικής δουλειάς της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας" αναφέρει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Βαυαρική Ραδιοφωνία κάνοντας λόγο για "επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου" από το ακροδεξιό κόμμα.
"Προσπάθεια αποτροπής επικριτικών ρεπορτάζ"
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βαυαρική Ραδιοφωνία, που αναμεταδίδει το πρακτορείο epd της Ευαγγελικής Εκκλησίας, ο ρεπόρτερ αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί προσβλητικής συμπεριφοράς του, με τον σταθμό να τον καλύπτει πλήρως κάνοντας λόγο μια προσπάθεια να απαξιωθεί και να πληγεί η φήμη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εδώ και πέντε χρόνια εστιάζει στα ρεπορτάζ του σε αποκαλύψεις που σχετίζονται με τη σκιώδη δράση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ΒR Κρίστιαν Νίτσε. Ο Νίτσε μάλιστα τόνισε ότι το βαυαρικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο θα συνεχίσει να απασχολεί τον ρεπόρτερ του τόσο σε ερευνητικά όσο και σε ειδησεογραφικά πόστα.
Την ίδια ώρα τον αποκλεισμό του δημοσιογράφου από το AfD, καταδικάζει ήδη και η Βαυαρική Ένωση Δημοσιογράφων διά του προέδρου της Χάραλντ Σκόκερ, κάνοντας λόγο για στοχευμένη προσπάθεια αποτροπής επικριτικών ρεπορτάζ για το AfD. "Ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να επιλέγει ποιος θα κάνει ρεπορτάζ γι αυτό" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Deutsche Welle
-
00:05 Όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα
-
00:05 Γιατί Ουκρανία και Ευρώπη δεν πρέπει να δεχτούν το σχέδιο Τραμπ
-
00:05 Στροφή εκατονταετίας: η Ελλάδα σε νέο status
-
00:04 Το cloud ωριμάζει στην Ελλάδα — αλλά είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;
-
00:03 AI και Ανθρώπινο Δυναμικό: Η νέα ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και την ευθύνη
-
00:02 Η "ναυμαχία" της Ελευσίνας
-
00:01 Panathenea: Μια γιορτή της καινοτοµίας που φέρνει κοντά διεθνείς startup founders
-
00:01 Ουκρανικό θρίλερ, μεταξύ αυτοχειρίας και προδοσίας
-
23/11 Διάσωση 76 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων
-
23/11 Πλεύση Ελευθερίας: Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει οργανωμένη επίθεση εναντίον του Δ. Καραναστάση
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027
-
Bloomberg: Η αντιπρόταση Ευρώπης και Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Πρώτα εκεχειρία μετά ανταλλαγές εδαφών και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν
-
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 30,1% η ΝΔ - Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα
-
Σαουδική Αραβία: Επέκταση στην πρόσβαση στο αλκοόλ πέρα από τους διπλωμάτες
-
Οι τουρίστες προσγειώνονται και τον χειμώνα στην Ελλάδα
-
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ το 2025
-
Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων
-
Στροφή εκατονταετίας: η Ελλάδα σε νέο status
-
Ποιοι Ευρωπαίοι δανειολήπτες είναι καλοπληρωτές και ποιοι όχι - Η θέση των Ελλήνων
-
Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων (43)
-
Επίθεση Τραμπ κατά Ουκρανίας και Ευρωπαίων ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της Γενεύης (39)
-
Bloomberg: Η αντιπρόταση Ευρώπης και Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Πρώτα εκεχειρία μετά ανταλλαγές εδαφών και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας (19)
-
Ουκρανικό θρίλερ, μεταξύ αυτοχειρίας και προδοσίας (17)
-
Φον ντερ Λάιεν: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας - Κεντρικός ο ρόλος της ΕΕ για την ειρήνευση στην Ουκρανία (13)
-
Οι τουρίστες προσγειώνονται και τον χειμώνα στην Ελλάδα (12)
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν (8)
-
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 30,1% η ΝΔ - Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα (6)
-
Διαψεύδει "ρωσικό δάκτυλο" πίσω από το σχέδιο των 28 σημειών το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (6)
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ