Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 11-Φεβ-2024 09:23

    Γκεοργκίεβα: Σίγουρη για τις οικονομικές προοπτικές παρά τις αβεβαιότητες

    ΔΝΤ: Θα χαθούν 4 τρισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία έως το 2026
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα πως νιώθει σίγουρη για τις οικονομικές προοπτικές παρά τις αβεβαιότητες αναφορικά με τον πόλεμο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει παραμείνει ανθεκτική.

    "Ενώ οι αβεβαιότητες συνεχίζουν να είναι αυξημένες, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές διότι η παγκόσμια οικονομία έχει υπάρξει εκπληκτικά ανθεκτική", ανέφερε η Γκεοργκίεβα σε ομιλία της στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

    Μιλώντας για τη σύγκρουση στη Γάζα, η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για διεύρυνση των συνεπειών.

    "Αυτή η εξαιρετικά αβέβαιη στιγμή επιτείνει τις προκλήσεις οικονομιών που ακόμα ανακάμπτουν από τα προηγούμενα σοκ. Και η περαιτέρω διεύρυνση της σύγκρουσης θα επιδείνωνε την οικονομική ζημιά", δήλωσε.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ