Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 08-Ιαν-2024 14:36

    Merck: Θα εξαγοράσει την Harpoon Therapeutics για 680 εκατομμύρια δολάρια

    Συμφωνία ΗΠΑ με Merck για 1,7 εκατ. δόσεις της πειραματικής θεραπείας της κατά του κορονοϊού
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:45

    Η Merck & Co δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης αντικαρκινικών φαρμάκων Harpoon Therapeutics για περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της στην ογκολογία με ανοσοθεραπείες.

    Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει διπλασιάσει τις προσπάθειές της για την οικοδόμηση μελλοντικών ροών εσόδων, καθώς η ανοσοθεραπεία που αποτελεί το επίκεντρο της επιτυχίας της, το Keytruda, βρίσκεται πιο κοντά στην απώλεια βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ανοίγοντας τις πόρτες για τον ανταγωνισμό από τα βιο-ομοειδή φάρμακα.

    Η Merck προσέφερε 23 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την Harpoon.

    Η Harpoon διαθέτει δύο ανοσοθεραπείες σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης - η μία για έναν τύπο καρκίνου του πνεύμονα και η άλλη για το πολλαπλό μυέλωμα. Οι ανοσοθεραπείες χρησιμοποιούν τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από καρκίνο και λειτουργούν κατευθύνοντας τα Τ-κύτταρα του ασθενούς να αναγνωρίσουν και να επιτεθούν στον καρκίνο.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ