Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 22-Οκτ-2023 22:54

    ΟΗΕ: Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα 29 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί

    ΟΗΕ: Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα 29 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Είκοσι εννέα εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστινίους πρόσφυγες (UNRWA) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

    "Οι μισοί από τους συναδέλφους αυτούς ήταν καθηγητές της UNRWA", πρόσθεσε η υπηρεσία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter). "Σε σοκ και σε πένθος", γράφει. "Από την αρχή της σύγκρουσης, 12 άνθρωποι εκτοπισμένοι που είχαν καταφύγει στα σχολεία του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί και 180 έχουν τραυματιστεί".

    Η UNRWA δεν θα έχει καύσιμα σε τρεις ημέρες. Χωρίς καύσιμα, δεν υπάρχει νερό, ούτε νοσοκομεία σε κατάσταση λειτουργίας, ούτε φούρνοι. Χωρίς καύσιμα δεν υπάρχει ανθρωπιστική βοήθεια. Η απουσία καυσίμων θα συνεχίσει να στραγγαλίζει τα παιδιά, τις γυναίκες και τον λαό της Γάζας", τονίζει.

    Το Σάββατο η UNRWA ανακοίνωσε ότι έχει την επιβεβαίωση πως 17 από τους εργαζόμενους της έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των βομβαρδισμών στο μικρό παλαιστινιακό έδαφος, προειδοποιώντας ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ