Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 05-Σεπ-2023 10:06

    Ρωσία: Ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων με "άλμα" σχεδόν 160% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο

    Ρωσία: Ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων με "άλμα" σχεδόν 160% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία σημείωσαν άλμα κατά 157,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, συνεχίζοντας να ανακάμπτουν μετά την τεράστια πτώση των πωλήσεων το 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Autostat σύμφωνα με το Reuters.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από επενδύσεις, εξοπλισμό και ανταλλακτικά από το εξωτερικό και επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

    Η Autostat, επικαλούμενη στοιχεία από την συνεργαζόμενη εταιρεία PPK, ανέφερε ότι τον Αύγουστο πωλήθηκαν 109.731 αυτοκίνητα, έναντι 42.593 τον Αύγουστο του 2022.

    Η μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, η Avtovaz, ανέφερε ότι οι πωλήσεις της τον Αύγουστο σημείωσαν άλμα σε 33.325 οχήματα.

    Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσαν κατά 59% πέρυσι και πολλές ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρθηκαν εντελώς από τη ρωσική αγορά.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ