Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 03-Αυγ-2023 23:46

    Apple: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το γ' τρίμηνο, πτώση στα έσοδα από πέρυσι

    Παραγωγή και ζήτηση... θολώνουν τη λάμψη της Apple
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Apple σήμερα καταγράφοντας ωστόσο πτώση στα έσοδά της κατά 1% σε σύγκριση με πέρυσι. 

    Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή ή 19,88 δισ. δολάρια με τους αναλυτές ωστόσο να αναμένουν κέρδη 1,19 δολάρια ανά μετοχή. Πέρυσι τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 1,20 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδα κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 81,08 δισ. δολάρια με τις προβλέψεις να τα τοποθετούν στα 81,69 δισ. δολάρια. 

    Παράλληλα ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τα επιμέρους έσοδα από τα προϊόντα της:

    iPhone: 39.67 δισ δολάρια μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι 
    Mac: Ετήσια πτώση 7% στα 6,84 δισ. δολάρια  
    iPad: Βουτιά 20% από πέρυσι με έσοδα 5.79 δισ. δολάρια 

    Τα έσοδα από υπηρεσίες αντιθέτως αυξήθηκαν κατά 8% στα 21,21 δισ. δολάρια με τους αναλυτές να αναμένουν 20,76 δισ. δολάρια. 

    H εταιρεία δεν ανακοίνωσε επισήμως το guidance, κάτι που κάνει από το 2020 λόγω της αβεβαιότητας από την επιδημία του κορονοϊού και έπειτα.  

    Η μετοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχασε 0,5% αμέσως μετά τις ανακοινώσεις. 
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ