Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 03-Ιουν-2023 23:58

    Βατικανό: Ειδική "λειτουργία εξαγνισμού" στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

    Ιταλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι τουρίστες έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μια ειδική τελετή εξαγνισμού έγινε σήμερα στον κεντρικό βωμό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, μετά τη "βεβήλωσή" του από έναν άνδρα ο οποίος στάθηκε γυμνός εντός του ναού, για να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Η λειτουργία, όπως απαιτείται από το Κανονικό Δίκαιο, τελέστηκε από τον αρχιερέα της Βασιλικής, τον καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι.

    Την Πέμπτη, την ώρα που ο ναός έκλεινε, ένας Πολωνός έβγαλε τα ρούχα του και στάθηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: "Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας".

    Οι φρουροί του Βατικανού τον παρέδωσαν στην ιταλική αστυνομία. Μετά τη σύλληψή του διατάχθηκε η απέλασή του από την Ιταλία.

    Στην τελετή, ο βωμός που χρησιμοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος ραντίστηκε με αγιασμό. Ο Γκαμπέτι είπε ότι ο Πολωνός διέπραξε μια αμαρτωλή και "ανάρμοστη, πραγματικά λυπηρή ενέργεια" για να επιστήσει την προσοχή στα θύματα του πολέμου.

    Μια πηγή του Βατικανού είπε την Πέμπτη ότι ο άνδρας αυτός είχε στο σώμα του πληγές που προκάλεσε ο ίδιος με τα νύχια του. Τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι είναι ηλικίας περίπου 30 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ