Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 26-Μαϊ-2023 13:25

    ΕΚΤ: Μειώθηκαν σημαντικά το 2021 οι απάτες με κάρτες

    Ρόδος: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι απάτες με κάρτες μειώθηκαν περαιτέρω το 2021, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη συγκέντρωσης δεδομένων το 2008, όπως έδειξε η έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Μετά από πτώση 8% το 2020, η συνολική αξία των συναλλαγών από απάτες με κάρτες σημείωσε νέα βουτιά 11% το 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ. 

    Ειδικότερα, οι απάτες με κάρτες έφτασαν να αποτελούν το 0,028% της συνολικής αξίας των πληρωμών με κάρτες που πραγματοποιήθηκαν στον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA), φτάνοντας τα 1,53 δισ. ευρώ, σε συνολική αξία συναλλαγών 5,40 τρισ. ευρώ. 

    Το 2019 ήταν στα 1,87 δισ. ευρώ σε συνολική αξία 5,16 τρισ. ευρώ. 

    Το υψηλότερο ποσοστό απάτης με κάρτες ήταν το 2008, όταν είχε φτάσει το 0,048%, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ΕΚΤ. 
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ