Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 10-Απρ-2023 15:09

    Η Ουκρανία επιθυμεί ισχυρότερους δεσμούς με την Ινδία και επίσκεψη Μόντι στο Κίεβο

    Η Ουκρανία επιθυμεί ισχυρότερους δεσμούς με την Ινδία και επίσκεψη Μόντι στο Κίεβο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι το Κίεβο έχει απευθύνει πρόσκληση για επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, καθώς και άλλων ανώτερων Ινδών αξιωματούχων, επιδιώκοντας το Νέο Δελχί να εμπλακεί περισσότερο στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

    Η Εμινέ Ντζαπάροβα ανέφερε στο δίκτυο CNBC TV18, σε συνέντευξή της, ότι αναμένει από την Ινδία να καλέσει Ουκρανούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Συνόδου της G20 τον Σεπτέμβριο, ενώ πρόσθεσε ότι το Νέο Δελχί θα πρέπει να εντείνει τον πολιτικό διάλογο με το Κίεβο.

    Η Ντζαπάροβα βρίσκεται σε τετραήμερη επίσκεψη στο Νέο Δελχί. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ινδική πρωτεύουσα νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι η Ινδία πρέπει να λειτουργεί με ρεαλιστικούς όρους για τη διασφάλιση της καλύψης των αναγκών της σε ενέργεια και αμυντικό εξοπλισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία διατηρεί μεγάλες εμπορικές ροές με τη Ρωσία σε επίπεδο ενέργειας, εισάγοντας μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, ενώ εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιεί σοβιετικό και αργότερα ρωσικό οπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις της.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ