Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαρ-2023 10:14

  Κίνα: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI

  Κίνα: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου συνέχισε να επεκτείνεται τον Μάρτιο, αν και επιβράδυνε από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

  Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,9 μονάδες τον Μάρτιο από 52,6 μονάδες το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ξεπερνώντας πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 51,5 μονάδες.

  Παρά την επιβράδυνση, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας γα τρίτο διαδοχικό μήνα μετά την απόσυρση των περιορισμών κατά της Covid από το Πεκίνο στο τέλος του 2022. 

  Παράλληλα, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI, που καλύπτει τις υπηρεσίες και την κατασκευαστική δραστηριότητα, ενισχύθηκε στις 58,2 μονάδες τον Μάρτιο από 56,3 μονάδες το Φεβρουάριο, δείχνοντας περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας. 

  Πιο αναλυτικά, ο δείκτης για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 56,9 μονάδες τον Μάρτιο από 55,6 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο κατασκευαστικός δείκτης σκαρφάλωσε στις 65,5 μονάδες τον Μάρτιο από 60,2 μονάδες το Φεβρουάριο. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ