Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 26-Μαρ-2023 09:01

    Κίνα: Η ανάκαμψη του έθνους θα ωφελήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις

    Κίνα: Η ανάκαμψη του έθνους θα ωφελήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το άνοιγμα της Κίνας μετά τον κορονοϊό και η ισχυρή οικονομική της ανάκαμψη θα προσφέρουν "τριπλά" οφέλη για τις επιχειρηματικές κοινότητες των ΗΠΑ παρά τις "ψυχρές" σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ σε μια ομάδα Αμερικανών επιχειρηματικών ηγετών, σύμφωνα με το Bloomberg.


    Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του έθνους να ανοιχτεί στον κόσμο και η κοινωνική και οικονομική "επαναφορά" του θα ωφελήσουν τις αμερικανικές επιχειρηματικές κοινότητες, δήλωσε ο Κιν στη συνάντηση το Σάββατο στο Πεκίνο, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

    Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι τόσο "ψυχρές" όσο ο πρώιμος ανοιξιάτικος καιρός, είπε ο υπουργός.

    Ο Kιν καλωσόρισε τις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να επεκτείνουν τις επενδύσεις στην Κίνα και να δημιουργήσουν ρίζες στη χώρα, σύμφωνα με τη δήλωση. Το Πεκίνο ελπίζει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των διμερών σχέσεων παρά τις τρέχουσες δυσκολίες και να αποκαταστήσουν τους δεσμούς σε μια υγιή και σταθερή τροχιά, είπε.

    Αμερικανοί εκπρόσωποι δήλωσαν ότι οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και οι επιχειρηματικές κοινότητες δεσμεύονται να αποτρέψουν τις δύο χώρες από το να μπουν σε μια παγίδα απομόνωσης και σύγκρουσης. Είπαν ότι καλωσορίζουν περαιτέρω πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίες και ελπίζουν σε περισσότερες Κίνα-ΗΠΑ. πτήσεις θα μπορούσαν να προστεθούν για να διευκολυνθούν οι ανταλλαγές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Μεταξύ των αμερικανών παρευρισκομένων στη συνάντηση του Σαββάτου ήταν ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Κρεγκ Άλεν, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Κίνας· και ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του hedge fund Bridgewater Associates, σύμφωνα με φωτογραφία που επισυνάπτεται στη δήλωση.

    Αμερικανοί επιχειρηματικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ και του Προέδρου της Boeing International Μπρένταν Νέλσον, παρευρίσκονται στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας στο Πεκίνο αυτό το Σαββατοκύριακο.

    "Σαφώς, η ένταση ΗΠΑ-Κίνας και ο τρόπος διαχείρισής της θα έχουν μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια οικονομία, μεγάλη επιρροή σε όλα τα έθνη". Ο Τάρμαν Σανμουγκαράτναμ, ανώτερος υπουργός της Σιγκαπούρης και πρόεδρος της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης, δήλωσε στο φόρουμ την Κυριακή: "Και το πώς οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι σε θέση να συνδυάσουν τον ανταγωνισμό - απολύτως νόμιμο ανταγωνισμό, οικονομικό ανταγωνισμό - με την ανάγκη για συνεργασία θα απαιτήσει σημαντική στρατηγική φιλοδοξία και στρατηγική ικανότητα, αλλά θα έχει σημασία για τον κόσμο. "

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ