Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 24-Μαρ-2023 11:11

    Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας Παρατείνεται ο περιορισμός αγοραπωλησίας μετοχών "μη φιλικών" εταιρειών

    Ρωσια Κεντρικη Τραπεζα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας παρέτεινε την Παρασκευή την απαγόρευση στους μικροεπενδυτές να αγοράζουν μετοχές σε εταιρείες από χώρες που η Ρωσία θεωρεί "μη φιλικές" χώρες για άλλους έξι μήνες.

    Η Ρωσία χαρακτήρισε όλες τις χώρες που της επέβαλαν κυρώσεις για τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία - συμπεριλαμβανομένων των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ως "μη φιλικές" και επέβαλε μια σειρά από οικονομικές αντι-κυρώσεις εναντίον τους.

    Η κεντρική τράπεζα είπε ότι η απαγόρευση αγοραπωλησίας τίτλων εταιρειών από "μη φιλικές" χώρες σε επενδυτές που δεν πληρούν τα κριτήρια θα παραταθεί ως την 1η Οκτωβρίου 2023. Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι τα μέτρα της έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν τους Ρώσους ιδιώτες επενδυτές από τις επιπτώσεις κυρώσεις.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ