Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Μαρ-2023 13:05

  Goldman Sachs: Μειώνει τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου

  Goldman Sachs: Μειώνει τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Goldman Sachs Group Inc., μία από τις πιο "bullish" τράπεζες όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου, μείωσε τις προβλέψεις της, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο ύφεσης υπολογίζονται πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό από μια αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

  Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν τώρα το Brent να φτάνει τα 94 δολάρια το βαρέλι για το επόμενο 12μηνο και τα 97 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι προηγουμένως, όπως αναφέρει το Bloomberg.

  "Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παρά την έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα, δεδομένης της τραπεζικής πίεσης, των φόβων για ύφεση και της εξόδου των επενδυτικών ροών", ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμά της στις 18 Μαρτίου. "Ιστορικά, μετά από τέτοια γεγονότα, η τοποθέτηση και οι τιμές ανακάμπτουν μόνο σταδιακά". 

  Οι παγκόσμιες αγορές αναστατώθηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς η αναταραχή στην Credit Suisse Group AG προκάλεσε πανικό. Το πετρέλαιο κατρακύλησε σε χαμηλό 15 μηνών, με το Brent να πέφτει 12% αυτή την εβδομάδα κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι.

  Μετά την πτώση των τιμών, η τράπεζα αναμένει τώρα ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2024, έναντι του δεύτερου εξαμήνου του 2023 που είχε εκτιμήσει η Goldman πριν από την πτώση των τιμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ