Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Μαρ-2023 11:38

  Credit Suisse: Yπό αμφισβήτηση το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας First Boston

  68158955
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Μάικλ Κλάιν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse, μπορεί να δυσκολευτεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του να χτίσει μια νέα First Boston, καθώς η ελβετική τράπεζα πλησιάζει σε αναγκαστική πώληση στην UBS.

  Η UBS δείχνει λίγη όρεξη για τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse ως μέρος μιας εξαγοράς με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, θέτοντας σχέδια για νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό και τελικά καταγραφή αυτής της επιχείρησης που αμφισβητείται.

  Ο Kλάιν και άλλοι είχαν ήδη μιλήσει με ενδιαφερόμενα μέρη καθώς προσπάθησαν να παρατάξουν επενδυτές για την επιχείρηση. Οι τελευταίες ημέρες ενδέχεται να αναγκάσουν την επιτάχυνση αυτών των προσπαθειών σε μια προσπάθεια να σωθεί η προσπάθεια απομάκρυνσης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Η Credit Suisse δήλωσε πέρυσι ότι έχει δέσμευση 500 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν πιθανό υποστηρικτή στη First Boston, αλλά ποτέ δεν κατονόμασε τον επενδυτή.

  Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές δραστηριότητες έχουν γίνει σημείο τριβής στις συνομιλίες εξαγοράς της UBS, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg. Σε ένα σενάριο, η UBS θα μπορούσε να επιδιώξει να εκποιήσει ή να χαλαρώσει μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν.

  Οι προσπάθειες διαχωρισμού της επιχείρησης που θα γινόταν First Boston ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς μια νέα κρίση εμπιστοσύνης έπληξε την Credit Suisse αυτή την εβδομάδα. Η απόσχιση αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης της προβληματικής ελβετικής τράπεζας και μια προσπάθεια προστασίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων επενδυτικής τραπεζικής με τις καλύτερες επιδόσεις, όπως η παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ δήλωσε μόλις αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία εξετάζει μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά για την επιχείρηση το 2025 και ότι είχε πολλά μέρη που ενδιαφέρονταν να γίνουν επενδυτές.

  Η Credit Suisse πέρυσι χρησιμοποίησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μακροχρόνιο διαπραγματευτή Κλάιν για να ηγηθεί της First Boston και πρόκειται να χάσει μια μεγάλη ημέρα πληρωμής εάν η συμφωνία αποτύχει. Παραιτήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο και πρόσφατα πούλησε την επενδυτική του εταιρεία στην τράπεζα σε μια συμφωνία 210 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχει ακόμη κλείσει.

  Σενάριο διάλυσης


  Σε ένα σενάριο διάλυσης, η Credit Suisse μπορεί ακόμα να επιδιώξει να χαράξει την επενδυτική τράπεζα και θα μπορούσε ακόμη και να επιδιώξει να επιταχύνει την προσπάθεια, σύμφωνα με πηγές. Μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα ήταν περίπλοκη και θα χρειαζόταν ρυθμιστική έγκριση, είπε ένας από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας τις ιδιωτικές συνομιλίες.

  Ένα άλλο σενάριο θα ήταν τα τμήματα της επενδυτικής τράπεζας που προορίζονταν για την First Bolton να καταλήξουν σε μια κακή τράπεζα, για να εκκαθαριστούν, είπαν άλλες πηγές.

  Εκπρόσωποι της UBS και της Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Εκπρόσωπος του Κλάιν δεν είχε άμεσο σχόλιο.

  Η προσπάθεια είχε τραβήξει την προσοχή της Wall Street ως ένα spinout άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη χρηματοδότηση και ένα σπάνιο επιχειρηματικό μοντέλο που διέθετε μια συμβουλευτική πρακτική με την ανάγκη για μεγαλύτερο ισολογισμό για την υποστήριξη της μοχλευμένης χρηματοοικονομικής μονάδας της. Ο Κλάιν είχε υποσχεθεί μια δομή που μοιάζει με συνεργασία που θυμίζει μια παλαιότερη εποχή και έδωσε στους star dealmakers μερίδιο στην ανοδική πλευρά.

  Η Credit Suisse δήλωσε στην ετήσια έκθεσή της αυτή την εβδομάδα ότι τα ανώτερα στελέχη της πρώτης επενδυτικής τραπεζικής της Βοστώνης θα κατέχουν έως και το ένα πέμπτο αυτής της επιχείρησης εάν προχωρήσει με σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν περιορισμένες μετοχές στην CS First Boston, οι οποίες θα κατοχυρωθούν τρία χρόνια μετά την προσφορά και θα υπόκεινται σε περαιτέρω απαίτηση διακράτησης.

  Μεταξύ 50 και 100 υφιστάμενων διευθυντών First Boston θα είναι έτοιμοι για συνεργασία στη νέα οργανωτική δομή της μπουτίκ, η οποία θα είναι παρόμοια με εκείνη τραπεζών όπως η Goldman Sachs, δήλωσαν στελέχη σε πρόσφατη συνάντηση εκτός χώρου, σύμφωνα με άτομα που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ