Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Μαρ-2023 22:49

  Reuters: Η UBS ζητά κρατικές εγγυήσεις $6 δισ. για την εξαγορά της Credit Suisse

  Reuters: Η UBS ζητά κρατικές εγγυήσεις $6 δισ. για την εξαγορά της Credit Suisse
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ελβετική τράπεζα UBS αναζητά κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων για να προχωρήσει στην εξαγορά της ανταγωνιστικής της Credit Suisse, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

  Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη και ο αριθμός μπορεί να αλλάξει καθώς εξετάζονται ακόμα πολλά σενάρια, ανέφερε η ίδια πηγή.

  Οι εγγυήσεις θα καλύπτουν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και ενδεχόμενες ζημίες από νομικές προσφυγές, ανέφεραν δύο άτομα στο Reuters.

  Όπως ανέφερε μία από τις πηγές, οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse έχουν συναντήσει σημαντικά εμπόδια και ενδέχεται να χρειαστεί να περικοπούν έως και 10.000 θέσεις εργασίας εφόσον συγχωνευτούν οι δύο τράπεζες.

  Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν να βρεθεί μια λύση για την Credit Suisse προτού ανοίξουν ξανά οι αγορές τη Δευτέρα, αλλά η πολυπλοκότητα της συγχώνευσης των δύο τραπεζικών μεγαθηρίων εγείρει την προοπτική να διαρκέσουν οι συνομιλίες μέχρι την Κυριακή, είπε το άτομο που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

  Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση δεν θέλησαν να σχολιάσουν σχετικά στο Reuters.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ