Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Μαρ-2023 22:31

  Η Ελβετία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για fast track εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

  Η Ελβετία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για fast track εξαγορά της Credit Suisse από την UBS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελβετία ετοιμάζεται να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα προκειμένου η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS AG να γίνει με διαδικασίες fast track, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times που επικαλούνται πηγές με γνώση των εξελίξεων.

  Σύμφωνα με τους ελβετικούς κανονισμούς, η UBS θα πρέπει να δώσει στους μετόχους της έξι εβδομάδες να διαβουλευτούν ενδεχόμενη εξαγορά, που θα συνένωνε τους δύο μεγαλύτερους δανειστές της χώρας.

  Ωστόσο, άτομα που έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση είπαν ότι η UBS έχει υποδείξει ότι θα ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να παραλειφθεί η περίοδος διαβούλευσης. Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό επεξεργασία, είπε μία από τις πηγές.

  Σύμφωνα με τους Financial Times, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της χώρας η Finma, είπαν σε διεθνείς ομολόγους τους ότι βλέπουν την εξαγορά ως το μόνο τρόπο να αποκατασταθεί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit και εργάζονται προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία συγχώνευσης ακόμη και σήμερα το βράδυ.

  Λίγο νωρίτερα, η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ελβετική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως απόψε, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ