Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Μαρ-2023 13:57

  Η Ρωσία εξετάζει την έκδοση "πατριωτικών" κρατικών ομολόγων, καθώς τα πολεμικά έξοδα αυξάνονται

  Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ρωσία - Στον 'αέρα' η πληρωμή δύο ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έχει προτείνει την έκδοση "πατριωτικών" κρατικών ομολόγων προκειμένου να ενισχυθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας, εν μέσω διεθνών κυρώσεων λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Interfax και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  To Interfax ανέφερε ότι η ιδέα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου με πολλές πτυχές το οποίο έχει προτείνει το υπουργείο στην κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η "χρηματοοικονομική ανεξαρτησία" της Ρωσίας, με το πρακτορείο να μην αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

  Οι ξένοι επενδυτές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τη ρωσική αγορά ομολόγων μετά την επιβολή, από πλευράς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σαρωτικών κυρώσεων επί της Ρωσίας για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας διευρύνεται, ειδικά από τη στιγμή που η πολεμική προσπάθεια απαιτεί αύξηση δαπανών.

  Η ρωσική κυβέρνηση έχει αναστείλει την έκδοση ομολόγων τα οποία να απευθύνονται σε μικροεπενδυτές μετά την έναρξη του πολέμου. Η ζήτηση, πάντως, ακόμη και πριν την έναρξη της σύρραξης, ήταν περιορισμένη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ