Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Μαρ-2023 10:31

  ΗΠΑ: "Ουρές" στους τραπεζικούς κολοσσούς από πελάτες μικρών τραπεζών

  JPMorgan: Το ράλι των μετοχών θα εξασθενήσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.25

  Κατακλυσμό αιτημάτων από πελάτες που επιθυμούν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους από μικρές τράπεζες δέχονται τραπεζικοί κολοσσοί μετά την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank. 

  Έτσι, σύμφωνα με τους FT, οι τράπεζες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν αυτούς τους πελάτες, μεταξύ άλλων με τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την επιτάχυνση της κανονικής διαδικασίας εγγραφής.

  Από ό,τι φαίνεται ούτε τα έκτακτα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης για να σταματήσει την κατάρρευση περισσότερων τραπεζών δεν έχουν σταματήσει τους καταθέτες από το να προσπαθούν να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε μεγαλύτερες τράπεζες ή να στραφούν σε αμοιβαία κεφάλαια, πρόσθεσαν οι FT.

  Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων επενέβη την Παρασκευή για να προστατεύσει τις καταθέσεις έως 250.000 δολάρια, αλλά οι καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό -που αντιστοιχούσαν στο 85% των λογαριασμών της SVB- κινδυνεύουν.

  Η JPMorgan, η Citi και η Bank of America δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

  Σημειώνεται ότι οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ όπως η First Republic Bank, η Western Alliance και η KeyCorp έχουν υποχωρήσει λόγω των φόβων για πιθανή μετάδοση των τραπεζών μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature Bank. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ