20:23 01/10
Η Λίζα Κουκ παραμένει στη Fed
Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα της απόλυσής της τον Ιανουάριο.
"Ανοιχτός” σε μια αύξηση των επιτοκίων είτε κατά 25 είτε κατά 50 μονάδες βάσης στην προσεχή συνεδρίαση της Federal Reserve δηλώσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολις, Neel Kashkari, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια μπορεί τελικά να χρειαστεί να αυξηθούν υψηλότερα από το 5,4% που θεωρούσε επαρκές τον Δεκέμβριο.
"Πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου συμφωνούν ότι ο κίνδυνος ηπιότερης σύσφιξης είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο υπερβολικής σύσφιξης”, δήλωσε ο Kashkari κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Sioux Falls Business CEO.
Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός με βάση τα πρόσφατα στοιχεία δεν έχει υποχωρήσει όσο αναμενόταν, όπως τόνισε, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή του όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed.