Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 13:52

  Unilever: Καλύτερες από το αναμενόμενο οι πωλήσεις στο δ' τρίμηνο - Θα αυξήσει τις τιμές το 2023

  Unilever: Καλύτερες από το αναμενόμενο οι πωλήσεις στο δ' τρίμηνο - Θα αυξήσει τις τιμές το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Unilever Plc δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές των απορρυπαντικών, των σαπουνιών και των συσκευασμένων τροφίμων της για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και πως θα χαλαρώσει τις αυξήσεις αυτές το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

  Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία παράγει προϊόντα όπως το υγρό πλύσης Fairy, τα σαπούνια Dove, το τρόφιμο Marmite και το παγωτό Ben & Jerry's, αναμένει ότι ο πληθωρισμός των τιμών θα συνεχιστεί το 2023, προβλέποντας πληθωρισμό υλικών κατά το πρώτο εξάμηνο περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις της Unilever αυξήθηκαν κατά 9,2% το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που έδωσε η εταιρεία για αύξηση 8,2%.

  "Κίνδυνος" τερματισμού δραστηριοτήτων στη Ρωσία

  Η Unilever δήλωσε σήμερα ότι "υπάρχει κίνδυνος" να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και ότι μπορεί να χρειαστεί να υποστεί ζημίες ή να απομειώσει τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

  Η εταιρεία, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα στη Ρωσία, έγινε τον Μάρτιο η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία τροφίμων που σταμάτησε τις εισαγωγές και εξαγωγές από τη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

  Ο κατασκευαστής του σαπουνιού Dove και της σούπας Knorr δήλωνε τότε ότι δεν θα επενδύσει περαιτέρω στη Ρωσία και ότι θα σταματήσει επίσης όλες τις δαπάνες για τα μέσα ενημέρωσης και τη διαφήμιση εκεί, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητές της στην Ουκρανία έχουν επίσης σταματήσει.

  Ωστόσο, συνέχισε να προμηθεύει τα καθημερινά βασικά προϊόντα διατροφής και υγιεινής που κατασκευάζει στη Ρωσία σε καταναλωτές στη χώρα, λέγοντας παράλληλα ότι δεν θα έχει κέρδος από αυτές τις πωλήσεις. Όλα τα κέρδη που πραγματοποιούνται στη Ρωσία παραμένουν εκεί, δήλωσε η εταιρεία.

  Στις 31 Δεκεμβρίου, η Unilever διέθετε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 900 εκατ. ευρώ (968,58 εκατ. δολάρια) στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εργοστασίων, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το 2022 η επιχείρηση συνέβαλε στο 1,4% του συνολικού κύκλου εργασιών της και στο 2% των καθαρών κερδών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ