Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 13:51

  PepsiCo: Υπέρβαση των προβλέψεων στο τρίμηνο αλλά αδύναμο guidance για το 2023

  PepsiCo: Υπέρβαση των προβλέψεων στο τρίμηνο αλλά αδύναμο guidance για το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη και έσοδα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η PepsiCo, ωστόσο οι προβλέψεις που έκανε για την κερδοφορία του φέτος ο γίγαντας της αγοράς αναψυκτικών ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού ενέκρινε αύξηση κατά 10% του μερίσματος που διανέμει, την 51η διαδοχική αύξηση που κάνει, και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων.

  Όσον  αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, η PepsiCo παρουσίασε αύξηση των εσόδων της στα 28 δισ. δολάρια από τα 25,24 δισ. στο ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ και την εκτίμηση των αναλυτών στη FactSet για 26,8 δισ.

  Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,67 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 1,65 δολ.

  Ωστόσο, η πρόβλεψη που έδωσε η PepsiCo για τα ετήσια κέρδη της το 2023 ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων της Wall Street, υποδηλώντας ότι οι διαδοχικές αυξήσεις τιμών που έχει κάνει είναι πιθανό να συμπιέσουν τη ζήτηση για τα προϊόντα του.

  Σημειώνεται ότι στο 4ο τρίμηνο του 2022 οι μέσες τιμές της εταιρείας εκτινάχθηκαν κατά 16% στο τελευταίο τρίμηνο, αλλά οι οργανικοί της όγκοι υποχώρησαν κατά 2%.

  Έτσι, στο guidance που έδωσε η PepsiCo για το 2023 προβλέπει κέρδη 7,2 δολ. ανά μετοχή, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών ανέβαζε τον πήχη στα 7,28 δολ.

  Ο τίτλος της PepsiCo ενισχύεται πάντως κατά 1,55% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ