Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 13:06

  ArcelorMittal: Υποχώρηση μεγεθών στο τρίμηνο - Αναμένει αύξηση 5% στις αποστολές χάλυβα

  Επενδύσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ στη Γαλλία προωθεί η ArcelorMittal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των φορτίων χάλυβα κατά περίπου 5% φέτος αναμένει ArcelorMittal, η οποία ανακοίνωσε μεγέθη τέταρτου τριμήνου τα οποία ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

  Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα παγκοσμίως ανακοίνωσε δομικά κέρδη EBITDA στα 1,26 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, κατακόρυφα μειωμένα από τα 5,054 δισ. κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι αλλά στο επίπεδο που προέβλεπε η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση της εταιρείας.

  Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη της ArcelorMittal κυμάνθηκαν στα 0,30 δολ. ανά μετοχή, χάνοντας την εκτίμηση για 0,38 δολ. των αναλυτών.

  Η εταιρεία δήλωσε πάντως πως αναμένει ότι παγκόσμια ζήτηση για χάλυβα θα ανακάμψει κατά 2% με 3% φέτος εκτός Κίνας και κατά 5% συνολικά, μετά την οικονομική επιβράδυνση πέρυσι που μείωσε τις αποστολές της Arcelor κατά 11%.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Aditya Mittal ανέφερε σε δήλωσή του ότι "τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση που είδαμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 ξεπέρασε την κορύφωσή της, παρέχοντας έτσι υποστήριξη στην κατανάλωση χάλυβα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ