Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 23:38

  Robinhood: Αύξηση 5% στα έσοδα και μείωση ζημιών στο δ’ τρίμηνο

  “Θύμα” εκβιασμού έπεσε η Robinhood - Εκτέθηκαν 5 εκατ. διευθύνσεις email χρηστών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των εσόδων της και μείωση ζημιών εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο χρήσης η Robinhood Markets, επωφελούμενη από την αύξηση των τόκων από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως απόρροια των ραγδαίων αυξήσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve κατά το μεγαλύτερο διάστημα του προηγούμενου έτους.

  Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 5% στα έσοδα του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, στα 380 εκατ. δολάρια, έναντι 363 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. 

  Η Robinhood, που επιτρέπει σε επιλέξιμους πελάτες να δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν τίτλους και χρεώνει τόκους, είδε τα καθαρά έσοδά της από τόκους να καταγράφουν "άλμα” 165%, στα 167 εκατ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2022, ωθούμενα από την επιθετική αύξηση επιτοκίων που ακολουθεί η Fed στην προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

  Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση ζημιών στο δ’ τρίμηνο, στα 19 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημιών 49 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Η εταιρεία ηλεκτρονικών χρηματιστηριακών συναλλαγών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της φρενίτιδας των μικροεπενδυτών το 2021, είδε τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ